Hajhosszabbítás és dúsítás

- Hajhosszabbítás során a saját haj közé az eredeti hajánál hosszabb tincseket illesztünk. 
- A hajdúsítás célja, a frizura volumenének növelése!

Csomózás: 

Minimum 10 cm-es haj szükséges, mivel a csomót ennél rövidebb hajból nem lehet elkészíteni. Teljes fejre szokták ajánlani, mivel ez a módszer a legpuhább és leghatékonyabb az összes többi közül. A hajat egy speciális csomóval rögzítjük egy gumis cérna segítségével.
Előnye, hogy nagyon stabil, hátránya viszont, hogy a haj kicsit veszít a hosszából minden egyes csomózásnál.

Hőillesztés:

Elég pár cm-es hajhossz is.
A hőillesztés és az ultrahangos technika közötti különbség abban áll, hogy amíg a hőillesztés során a ragasztóanyag hő hatására olvad meg, addig az ultrahangos technikánál a ragasztó lágyulását ultrahangos rezgéssel érjük el. Lézeres technika alkalmazásánál a ragasztó anyagot lézer fénynyalábbal olvasztjuk meg. Az ultrahangos és a lézeres hajhosszabbítási technikákat hideg illesztésnek is nevezzük.
Előnye, hogy a legdiszkrétebb eljárás, mivel nem látszik sem cérna, sem gyűrű. Melír technikaként is használhatjuk. Pl: fekete hajban szőke melír kíméletesebb beavatkozás, mint a haj szőkítése. Tévhit, hogy károsít a hőhatás. Gondoljuk csak át, 2-3 havonta a haj tövénél pár másodpernyi hőhatás még annyi problémát sem okoz, mintha hetente használnánk hajsimítót a haj teljes hosszára.
Hátránya, hogy a leoldása aprólékos munkát igényel. Szőkített, vékonyszállú hajnál nem ajánlott alkalmazni, mivel az ilyen haj szerkezete roncsolt és szokásos ápolóanyagok csak korlátozottan használhatók.
Sokan félnek a hő „károsító” hatásától, de ez csak tévhit. A tincses eljárás melír technikának is, vagy akár dúsító technikának is alkalmazható. Gyors és kevés befektetést igényel.
Kizáró okok: zsíros fejbőr és vékonyszállú haj. Zsíros fejbőr esetén a hőillesztés gyorsan felpuhul. Akinek vékonyszállú a haja, annak nehezen takarható el a hőillesztés nyoma. Emellett a tengervizet sem bírja, felpuhulhat tőle. Világos hajtípushoz sem ajánlott. Ezen kívül a haj tövét nem érhetik gyümölcssavas ápolók vagy hajpakolások, illetve az alkoholos anyagok sem ajánlottak.

Gyűrűzés vagy hüvelyezés:

Ehhez is elég egy pár cm-es hajhossz.
Ennek is lekeratinozott tincs az alapja.
Előnye, hogy gyorsan lehet illeszteni és eltávolítani is. Szépen lehet vele dolgozni. Hátránya, hogy fémérzékenység esetén nem minden esetben használható.
(24 órás próba teszt ajánlott.)

260371_206685989377328_6356322_n261891_206686102710650_6738353_n

You are here