OXY RELOAD-Color Corrector oxidációs pigment eltávolító

Új formula a színmegváltoztatásban

 Az Oxy Reload egy olyan innovatív professzionális hajkozmetikai termék, mely teljesen megszünteti a fodrászok színmegváltozatási korlátjait, javítja lehetőségeit, minőségét és hatékonyságát. Minden típusú tartós színmegváltoztatás esetén, legyen az tartós hajfestés, vagy szőkítés, az Oxy Reload elengedhetetlen segítség a fényes és csillogó hajszín eléréséhez.

Felhasználási lehetőségek:

1. Teljes, vagy részleges szín korrekció

  • nem kívánatos hajszínt kaptunk festésünk során azonnal  új hajszínt szeretnénk
  • az elkészített melír nem a megfelelő színű és azonnal meg kell változtatni
  • nem elégedett az előzőleg megvalósított hajszínével és azonnali változtatást akar

 2. Szalonon belül hajfesték váltás - márka csere

- mivel mindegyik cég hajfestéke másképp van megalkotva és más-más típusú kozmetikai pigmenteket tartalmaznak, az előző hajfestékben lévő pigmentek befolyásolhatják a festésnél kapott új hajszínt, ezért az nem lesz teljesen a kívánt eredmény.

3. A már régóta festett hajak fénytelenné, mattá válása esetén

  • a folyamatos hajfestések során a hajban a pigmentek felhalmozódnak, telítetté és fénytelenné válik, ezért fontos, hogy a hajat időről-időre kitakarítsuk és eltávolítsuk a felhalmozódott pigmenteket (minimum évente kétszer ajánlot). Az Oxy Reload igazából, mint egy „pigment porszívó” lehetővé teszi a fölösleges pigmentek eltávolítását, így a haj könnyed, puha, rugalmas, az új festés pedig fénylőbb és csillogóbb lesz.

4. Erőteljes színváltoztatások már festett hajon: nagyon sötétből nagyon világos hajszín elérése a hajszerkezet megóvása mellett

  • mivel az Oxy Reload felbontja a természetes pigmentek és a kozmetikai pigmentek közötti kötéseket nagymértékben elősegíti a szőkítés hatékonyságát, ugyanis az ellenálló kozmetikai pigmentek így könnyebben és gyorsabban zsugorodnak.

5. A természetes hajszín visszaállítása (100%-ban őszhaj esetén nem érvényes)

  • ha azzal kéréssel fordul a fodrászához, hogy a továbbiakban nem kívánja festetni a haját egy nagyon hosszú átmeneti időt kell átvészelnie, amíg teljes le nem nő a haja és vissza tér az eredeti hajszín. Ez időszak hosszadalmas és kellemetlen, mert az átmeneti időben a haj nagyon igénytelen és ápolatlan hatást nyújt. Ha az Oxy Reload-os kezelést követően a hajat a lenövés, azaz a természetes hajszínre festjük meg, ez a probléma megoldható, ill. enyhíthető.

6. Kreatív nagyon gyors több dimenziós melírok elkészítése

  • a frissen megfestett hajra az Oxy Reload felvitelével különböző technikákkal színárnyalaton belül, de különböző színmagasságokban egyszerűen és gyorsan kreatív több dimenziós hatások érhetőek el.

  Hatásmechanizmusa:

Az Oxy Reload egy új technikai segítség a tartós hajfestékkel (hagyományos és ammónia-mentes) történő hajfestés során bevitt kozmetikai pigmentek (hagyományos festéknél: makro pigmentek, ammónia-mentes festéknél: mikro pigmentek) részleges eltávolítására.

Oxy Reload a hajban a haj első hét rétegében fejti ki hatását. Hatást csak és kizárólag a kozmetikai (mesterséges, kémiai) pigmentekre fejti ki, a természetes pigmentekre nincs hatással, ezért csak a tartós oxidáció hajfesték esetén használható, színezők és henna típusú festékeknél nem.

A hajba úgy jut be, hogy semmilyen károsító, ill. hajszerkezet bontó hatást nem fejt ki, hiszen az előzőleg már kémiailag kezelt haj nyílt szerkezetét használja ki hogy bejusson a hajba..

Az Oxy Reload kémia alapja az oxidációs folyamatok fordított hatásmechanizmusa: redukció. A folyamat során az oxidációs hajfestés fordítottja valósul meg, azaz az oxidáció során kötődött kapillárisok, és pigment molekulák közti kötések (természetes+kozmetikai), felbontása. Fontos, hogy a kémiai folyamat azaz redukció során, lehetőleg leghatékonyabban zárjuk ki az oxigént. Gyakorlatban a leghasználhatóbb módszer, hogy a felvitelt követően a hajat jól simítsuk le és tekerjük be rugalmas fóliával (folpack).

A hatóidő elteltével a folyamat eredménye, hogy a haj belsejében a leszakadt kozmetikai pigmentek szabadon lebegnek. Ezeket a lebegő pigmenteket mechanikus úton kell eltávolítani a nyitott hajszerkezeten keresztül, esetünkben ezt bő 5 perces folyóvizes öblítéssel samponos mosással érjük el.

Fontos tudni, hogy a hajszerkezet tésztaszűrőhöz hasonlítva, a kisebb méretű pigmenteket könnyen átengedi, de a nagyobb méretűek fennakadnak, és a hajban maradnak. Ilyen esetekben, ha az a végső eredmény eléréséhez szükségszerű (pl. egy nagyon világos szín eléréséhez), ezeket a bennmaradt nagyméretű pigmenteket zsugorítani kell (szőkítés).

Az így előkészített, megtisztított haj készen áll arra, hogy megtegyük a szükséges a műveleteket: festés, szőkítés, melyek az eredmény eléréséhez kellenek. Minden esetben a hajat vissza kell festeni, hogy betöltsük a leszakított pigmentek helyeit, mert ha azt nem tesszük meg a helyekre a hajban maradt nagyobb méretű pigmentek kötődnek és haj visszasötétedhet.

Az önblokkoló formula lehetővé teszi az Oxy Reload teljesen biztonságos használatot, hiszen a hatóidő leteltével a kémia folyamat megáll.

A kezelés hatékonyságát nagymértékben befolyásolja a hajban lévő kozmetikai pigmentek milyensége és mennyisége (a pigmenteknek különböző a méretük: (a barnás-fekete eumelanin nagy kerek, a vörös-sárga feomelanin kisebb csillag alakú), termék felvitele (keverési arány, felvitt mennyiség, felvitel gyorsasága….), a haj hossz, az alkalmazások száma, az alkalmazás technikája stb…

Az Oxi Reload tehát az oxidációs pigmentek eltávolítását, egyszerű samponos kezelésként biztonságosan, károsítás nélkül, valósítja meg.

 

 

You are here