GÉPI PEDIKŰR

feet

 

Első lépésként kiáztatjuk a lábakat melyhez bőrpuhitó puhító készítményt használunk. A bőr kihűlésének megakadályozására jó szolgálatot tesz a melegítő készülékben felmelegített törülközőa téli időszakban is. A bőrkeményedések eltávolításával folytatódik a kezelés, amit nedves technikás lábápoló készülékkel lehet leghatékonyabban elvégezni. A pedikűrtechnológia csúcsát jelentő készülék halk, minimális rezgéssel működik, a finom és jól adagolható vízpermet optimálisan hűti a munkaterületet, így a kezelés fájdalommentes és higiénikus. A vízpermet megköti a lecsiszolt bőrrészecskék szálló porát, így azt nem lélegezzük be. Könnyen cserélhető frézerekkel távolítjuk el az elhalt szarut, s végül krémezéssel fejezzük be a kezelést.

A rendszeres pedikűr és a folyamatos otthoni ápolás elengedhetetlen feltétele a láb higiéniájának.

 

 

Körömszabályozás - Spange

A benőtt köröm nemcsak fájdalommal és gyulladással járhat, hanem fertőzések melegágya is lehet, és ráadásul nem szép látvány.
A Spange kezelés ötlete a fogszabályzásból származik, R. Fraser skót fogtechnikus vezette be 1964-ben. Az Erlangeni Egyetem1979-ben alapított Orthonyxia Intézetében fejlesztették tovább.
A szalonba érkező vendégeknél azonnal alkalmazható eljárás.
A kezelés sem korhoz, sem nemhez, sem betegséghez nincs kötve. Úgy működik, mint a fogszabályzó. Sportolók, aktív munkát végzők is használják,mert a mozgásban senkit nem akadályoz. A lábkörmön szinte észrevehetetlen, nők esetében ékszerként strasszal lehet díszíteni!
Kiválóan alkalmas a körömlemez szabályozására, mellyel a benőtt köröm tökéletesen és véglegesen kinöveszthető. Ez egy speciális műanyag pánt melyet a körömlemezre kell ragasztani.
Kezelést megelőzően mindenképpen konzultációra van szükség a megfelelő szabályzó kiválasztásához.

Időpont egyeztetés személyesen a Stúdióban 2000 Szentendre, Paprikabíró utca 13/A, vagy telefonon a +36-26-500-210    +36-30-237-6810 -es telefonszámokon.

Pedikűr cukorbetegeknek

A cukorbetegség egy anyag-csere betegség. Ez a leggyakoribb a világon. Sajnos a betegek száma rohamosan emelkedik, s ez hazánkban sincs másképp.
Miért fontos, hogy rendszeresen ápoljuk a lábunkat szakember segítségével?
A cukorbetegség során fokozott folyadékvesztés következik be, ezt nem csak folyadékkal kell, hogy pótoljuk, hanem a bőrünknek is meg kell adni a megfelelő hidratáló-tápláló anyagokat, melyeket masszázzsal juttatunk a felmelegített bőrbe, így több hatóanyag szívódik fel.
A betegek ki vannak téve a fokozott fertőzéshajlamnak. A szövetek cukortartalma kezeletlen betegségben megnő, ez táptalajul szolgál baktériumoknak, gombáknak, miközben az immunrendszeri falósejtek funkciója károsodik, gyakoriak a gombás bőr- és nyálkahártya-fertőzések. A mi helységünket és eszközeinket többszörösen fertőtlenítjük minden vendég után.
A lábak rendszeres vizsgálata, ellenőrzése kötelező.
A körmöket szintén rendszeresen kell gondozni, amelyek a mozgáskorlátozottság miatt nehezen érhetőek el.
Tanácsadás megfelelő lábbeli kiválasztásához.
A cukorbetegek számára nem könnyű elkerülni a lábfejen kialakuló sebeket, mert az ő esetükben sokkal valószínűbb a tyúkszem, száraz bőr és az idegbántalom kialakulása. Ha ezek együttesen jelennek meg, növelhetik a fekélyek megjelenésének esélyét és fertőzéseket okozhatnak. Amellett, hogy nem érzik a lábfejüket, sok cukorbeteg látási problémákkal is küzd. Nem érzik, és nem is látják az apró sebeket, amíg azok súlyossá nem válnak.

Az Anirod Szépészeti Stúdióban nagy figyelmet fektetünk a cukorbetegek lábápolására.  A pedikűrtechnológia csúcsát jelentő dentáltechnikás készülékünk halk, minimális rezgéssel működik, a finom és jól adagolható vízpermet optimálisan hűti a bőrét, így a kezelés fájdalommentes és higiénikus. A vízpermet megköti a lecsiszolt bőrrészecskék szálló porát és fertőtleníti a kezelt felületet.

Pedikűr várandósoknak

Egy kismamának nagyon fontos, hogy jól érezze magát a bőrében. Munkám során sok kismamánál tapasztaltam a harmadik trimeszter során, hogy lábaik már elnehezedtek, talpukon, sarkukon bizony már látszanak a plusz kilók által okozott bőrkeményedések, sarokrepedések. Gond szokott még lenni, hogy a leendő anyukák ebben a szakaszban már nem érik el kényelmesen a lábfejüket és a lábhátat, ezért szakemberhez fordulnak.

Az Anirod Szépészeti Stúdióban szikementesen, gépi dental-technikás készülékkel szabadítjuk meg a kismamákat az idő során felszedett bőrkeményedésektől.  A pedikűrtechnológia csúcsát jelentő készülék halk, minimális rezgéssel működik. Fertőtlenítős vízpermettel hűti a lábat így a kezelés teljes mértékben fájdalommentes és higiénikus, ill. megköti a lecsiszolt bőrrészecskék szálló porát így nem lélegezzük be.  Az Anirod Szépészeti Stúdióban a kényelem is fő szempont, kezelőágyunk állítható, így önnek csak pihennie kell.

Körömprotézis

A mindennapi körömápolásnál is jelentkezhet az a probléma, hogy körmei érdesek vagy törékenyek. Ez akkor is előfordulhat, ha körmei nincsenek megfelelően levágva és ápolatlannak tűnnek. A behasadt természetes-, vagy műköröm okozta gondok könnyen kiküszöbölhetők a körömjavítással. 

A körömprotézis olyan módszer, amely segítségével mesterséges kéz- és lábkörmöt készíthetünk. Josef Greppmayr (1901-1977) fejlesztette ki még a múlt század közepén és 1953-ban szabadalmaztatta. A módszer számos fejlődésen és finomításon ment keresztül, és mára talán a legsokoldalúbb és legkifinomultabb formája lett a körömpótlásnak.

Használható számos körömprobléma kezelésére a krónikus körömsérülésektől az átmeneti deformációig.

Gyakori jelek, amelyeknél a körömprotézis alkalmazható

 

  • Körömlemez elvesztése,
  • körömlemez letöredezése (onychorrexis),
  • körömrepedés (schzonychia),
  • megvastagodott köröm-deformáció (oncogriphosis),
  • egyéb elváltozások

 

 

Paraffinos lábápolás

Paraffinos ápolással kombináljuk lábápolásainkat. A kezelést a bőr radírozásával és ápolókrémmel való bemasszírozásával készítjük elő. Ezután a folyékony paraffinba mártjuk a kezelt végtagot, fóliát majd frottír kesztyűt vagy lábzsákot húzunk rá. 30 perc elteltével a kesztyűt, ill. a lábzsákot a megszilárdult paraffinnal együtt eltávolítjuk.

Befejezésként vitaminokban gazdag avokádó olajat masszírozunk a bőrbe.


You are here