A reflexológia története

A reflexológia több ezer éves múltra tekint vissza, már az ókori Egyiptomban is alkalmazták.talp-reflexologia

Néhány elméleti szakember úgy véli, a dél-amerikai inkák néhány reflexológiai módszert átadtak az észak-amerikai őslakosoknak. A cseroki nép tagjairól közismert, hogy a lábfej masszírozásával gyógyítanak, gyakran használnak kis fapálcikákat a reflexpontokon, ami felszabadítja az energia áramlását és helyreállítja a test egyensúlyát.

A negyedik században egy Dr. Ko Hungnak nevezett kínai akupunktőr felfedezte, hogy segíti a gyógyítást és növeli a felszabaduló energiát, ha amellett, hogy az adott testrészbe behelyezi a tűket,

hüvelykujjaival erősen megnyomja a páciens talpát.

A reflexológiát néha még ma is olyan akupunktúrának tartják, amely nem használ tűket.

A reflexológia frissít, erősíti az immunrendszert, szervezet öngyógyító mechanizmusait indítja be! Hatékonyan alkalmazható betegségek megelőzésében, orvosi kezelések kiegészítéseként, rehabilitáció során. Elősegíti más természetgyógyászati módszerek hatékonyságát. A talpreflexológia nemcsak azoknak ajánlott, akik valamilyen betegségben szenvednek, hanem azoknak is, akik fáradtak, kimerültek, kedvetlenek.

Immunműködést befolyásoló masszázsprogram Célja: Az immunneuro-hormonális rendszerek harmonizálása

Méregtelenítő masszázsprogram Célja: a sejtekben felhalmozott toxinok kiürítése, a külvilágból bekerült mérgek kiáramoltatása, a pangó nyirokfolyadék áramlásának beindítása.

Harmonizáló masszázsprogram Célja: a szervezet összerendezett működésének biztosítása, az életenergiák kiegyenlítése, a test-lélek-szellem egyensúlyának megteremtése

Relaxáló masszázsprogram

Célja: pozitív pszichés változások megteremtése, stresszhatások megszüntetése, ellazulás, belső nyugalom biztosítása

 

Ha fáj valamije, szeretné jobban érezni magát vagy egyszerűen csak tanácsot szeretne, keressen bizalommal!

"Kedvünkre való ápolóval a betegség is rejt örömöket" (Illyés Gyula)

 

 

You are here