Tű nélküli mezoterápia

A meso| Beauty Therapy ® rendkívül modern készülék, amely elektromos impulzusokat állít elő felerősített szinusz hullámok formájában. A speciális elektromos impulzusok e fajtája a bőr áteresztő képességének jelentős fokozódását idézi elő. 5000 impulzus fejti ki hatását a bőrre, egy-egy 3 másodperces intervallum alatt, ami által a speciális pulzáló hatóanyagok mélyebb bőrrétegekbe képesek behatolni. A gyorsan váltakozó impulzusoknak köszönhetően új, apró csatornák keletkeznek a bőrben, melyek egészen mély bőrrétegekig vezetnek. Az így létrejött mikrocsatornák milliszekundumok alatt nyílnak meg és záródnak be újra, így eresztik át a speciálisan pulzáló hatóanyagokat.



 

A meso| Beauty Therapy® tudományos alapja

A módszert két funkció kombinációja adja:  ionoforézis és porotáció

Az ionoforézis kihasználja a sejtközi útvonalakat. A hatóanyag bejuttatásához itt egy munkaelektródára (Roll-On) és egy ellenelektródára van szükség. Egyenáram segítségével a hatóanyag-molekulák pozitív vagy negatív iontöltéssel fognak rendelkezni, és a kezelt területen fellépő elektromos feszültség hatására behatolnak a bőrbe. A munkaelektróda (Roll-On), amely a bőrön helyezkedik el, ugyanolyan polaritással kell, hogy rendelkezzen, mint a hatóanyag, melyet a bőrbe juttatunk. A pozitív elektródában felépülő feszültség a pozitív ionokat a negatív elektróda irányába tereli (a kézen vagy a karon), és a bőrhatároló rétegen átjuttatja azokat.

Ha a töltés negatív, a folyamat fordított. Az elektródák polaritása (+/-) csak az ionoforézis során fontos. Ionoforézis során behatolási csatornákként főleg a verejtékmirigyek és szőrtüszők szolgálnak. Ez azért fontos, mivel a szaruréteg csak kis mértékben áteresztő. Az ionoforézis további transzportjelensége az elektro-ozmózis. Az elektro-ozmózis az anyagcserét a sejt áteresztő képességének rövid idejű módosulása által támogatja, melyet az áram idéz elő, így a töltéssel nem rendelkező részecskék is rendeltetési helyükre juthatnak.

A porotáció a sejteken áthatoló útvonalakat használja – a csatornák rövid ideig tartó megnyitását a sejthártyán, amely által a nagy hatóanyag-molekulák is mélyen a szövetbe juthatnak. A porotációhoz nem szükséges ellenelektróda és elektromosan töltött hatóanyagok vagy szállítófolyadékok (pl. gélek) sem.
A porotáció során az elektromos kisülések egy bizonyos voltszámmal rendelkeznek (feszültségkisülés: 30-35V mellett). Lehetőség van az intenzitás beállítására. Ez a bőr tulajdonságától függően 0-100% tartományban változhat. Az intenzitásnak mindig a bőr állapotához és a vendég érzékenységéhez kell igazodnia.
Az intenzitás beállítását minden kezelés során a vendég érzésének megfelelően kell elvégezni. Mindig alacsony fokozattal kezdünk (kb. 25%-tól), és az intenzitást az arcon kb. 55-75%-ig növeljük. A testen 80%-ig vagy e fölé.

Maximális biztonság

Az elektromos áramkör úgy van kialakítva, hogy maximális biztonságot nyújt úgy a vendég számára, mint a kezelést végző személynek. A hullámok speciális formájának, intenzitásának és időtartamának köszönhetően az elektromos impulzusok teljesen veszélytelenek. A Volt- vagy frekvenciaszint kívülről nem módosítható, és így a rendszer teljesen biztonságos. A bőr tehát alkalmazás során nincs kockázatnak kitéve, nem keletkeznek nemkívánatos mellékhatások.

Összefoglalás:

Kombinált rendszer a hatékony és gyors szállítás érdekében, ugyanakkor a folyamat a rövid elektromos impulzusoknak köszönhetően biztonságos.
A meso| Beauty Therapy® a legjobb segédeszköz passzív hatóanyag-molekulák bőrbe nem-invazív, gyors és biztonságos módon történő bejuttatására. Ezzel egyidejűleg javítja a bőr sejtjeinek regenerációs folyamatát.

Programok és kezelések

Minden testzónához különböző hatóanyag-kombinációk állnak rendelkezésre.

Ernyedtséggátló program     Mesogel hatóanyagtartály 40ml
  Egy ampulla 5 ml  
Anti-Aging program     Mesogel hatóanyagtartály 20ml 
  Egy ampulla 5 ml

          
Fontos: A hatóanyag tartályokat erősen bele kell csavarni a Roll-on egységre a súrlódásmentes kezelés biztosítása érdekében.

 

Ernyedtséggátló (Antiflaccidity) program


Az Antiflaccidity program két kozmetikai temék: Mesogél + Apulla Vital-Firming kombinációján alapul.
Ezeket az alkalmazás időpontjában össze kell keverni feloldva az ampulla tartalmát a Mesogélben.

Mesogél Antiflaccidity
Ez az ideális közeg, amelynek alkalmazásával a rendszer elektromos impulzusai akadálytalanul illetve hatékonyságuk csökkenése nélkül érik el a testet, ezen kívül gondoskodik a jó bőrkontaktusról. Megkönnyíti a kozmetikai hatóanyagok bőrre történő felvitelét is.

Négy kozmetikai alkotóelem „hordozójaként” szolgál, melyek a kezelés során ernyedtséggátló hatást fejtenek ki:

Aszkorbinsav, amely legyőzi a bőr öregedésének jeleit. Az aszkorbinsav stimulálja a funkcionálisan öregedett emberi bőrben a fibroblasztok bioszintézisét, ahogyan ez a fiatal bőr fibroblasztjaiban végbemegy. Nagymértékű antioxidáns tulajdonságainak köszönhetően nagyon hatékony a szabad gyökök megkötésében.
Az organikus szilícium lassítja a kötőszövet proteinjeinek nem enzimes glükozilációs folyamatait, amely ezek lebomlását eredményezi. Beavatkozik az anyagcsere és a sejtosztódás szabályzásába. Segít megőrizni a kötőszövet szerkezetét.


Padina pavonica kivonat, amely a padina pavonicából, az úgynevezett barna algából nyert hatékony kozmetikai termék. Hozzájárul a dermis mechanikus tulajdonságaihoz, és a bőrnek lágy tapintást, stabilitást és rugalmasságot biztosít. Tudományos kísérleti hisztomorfológiai adatok igazolják, hogy a Padina kivonat helyi alkalmazás esetén az epidermis tömegnövekedését és a dermis sejtközi szerkezetének sűrűségnövekedését eredményezi. Erős érzékenységet csökkentő hatást is kifejt.
Hialuronsav, amely helyi alkalmazás esetén gyógyító, kötöttségnövelő és regeneráló hatást fejt ki, és így hasznos az atrópiás ráncok korrekciója során.


Vital-Lifting

Alkalmazása azonnali simító és feszesítő hatást fejt ki a bőrre. Növényi eredetű proteinokból és poliszacharidokból áll, melyeknek együttesen jelentős a filmképző hatásuk. A víz elpárolgását követően összehúzódik a film, ami az azonnali feszesítő hatást magyarázza. Ugyanakkor a hidrolizált proteinok olyan aminosavak forrásait jelentik, amelyek segítik a bőrsejt aktivitást és a megújulási folyamatokat. A bőrön keletkező film nagyon hidrofil, ami segíti a bőr nedvességtartalmának megőrzését és megakadályozza a bőr kiszáradását. Filmszerű szerkezetének köszönhetően segíti kitölteni és ezzel enyhíteni a ráncokat.

Anti aging program


Az Anti-Aging program két kozmetikai temék: Mesogél + Apulla Mesolift kombinációján alapul. Ezeket az alkalmazás időpontjában össze kell keverni feloldva az ampulla tartalmát a Mesogélben.


Mesogél Anti-Aging

Ez az ideális közeg, amelynek alkalmazásával a rendszer elektromos impulzusai akadálytalanul illetve hatékonyságuk csökkenése nélkül érik el a testet, ezen kívül gondoskodik a jó bőrkontaktusról. Megkönnyíti a kozmetikai hatóanyagok bőrre történő felvitelét is.


Négy kozmetikai alkotóelem „hordozójaként” szolgál, melyek a kezelés során bőröregedést gátló hatást fejtenek ki:

  • Az acetilhexapeptid-3 olyan bioszintetikus polipeptid, amely csökkenti a ráncok mélységét különösen a homlokon és a szem körül. Növeli a lágy bőrhatást, a bőr feszességét és mindenek előtt elősegíti a kis ráncok (mikro-ráncok) eltűnését. Tudományos eredmények igazolják, hogy a rendszeres helyi alkalmazás hasonló eredményre vezet, mint a botox toxin alkalmazása.
  • A hordozó (tensor) búza glutének olyan vízben oldódó hidrolizációja, mely feszesítő hatást fejt ki a bőrre, és kitölti a kis ráncok barázdáit. Kiváló hidratáló hatással rendelkezik. Alkalmazása után a bőrön képződő film azonnali feszesítő hatást fejt ki.
  • Az aszkorbinsav erőteljes antioxidáns hatással rendelkezik, miáltal igen hatékony a szabad gyökök lekötésében.
  • A hialuron sav helyi alkalmazás esetén gyógyító, szövet kötöttséget növelő és regeneráló hatással rendelkezik, ami hasznos az Anti-Aging kezelések során. Hasonlóképpen nagyon hatásos hidratálószer is.


A Mesolift ampullák az alábbi kozmetikai hatóanyagokat tartalmazzák:

  • Az organikus szilícium lassítja a kötőszövet proteinjeinek nem enzimes glülozilációs folyamatait, amely ezek lebomlását eredményezi. Beavatkozik az anyagcsere és a sejtosztódás szabályzásába. Segít megőrizni a kötőszövet szerkezetét.
  • Az L-karnitin szállítóként fejti ki hatását, és a zsírsavakat a központba tolja, ahol oxidálódnak és megakadályozza trigliceridek képződését.
  • A glükozamin elősegíti a bőr szerkezetének megőrzését szolgáló biokémiai kötések létrejöttét. Jó feszesség növelő és hidratáló hatása van.
  • A zsírsav megnövelt antioxidáns hatással rendelkezik. Stimulálja az antioxidánsok hatását, mint a C és E vitamin és a Q10 co-enzim.
thumb_mezoterapia-01 thumb_mezoterapia-02
thumb_mezoterapia-03 thumb_mezoterapia-04

 

You are here