MEZOTERÁPIA

A meso| Beauty Therapy ® rendkívül modern készülék, amely elektromos impulzusokat állít elő felerősített szinusz hullámok formájában. A speciális elektromos impulzusok e fajtája a bőr áteresztőképességének jelentős fokozódását idézi elő. 5000 impulzus fejti ki hatását a bőrre, egy-egy 3 másodperces intervallum alatt, ami által a speciális pulzáló hatóanyagok mélyebb bőrrétegekbe képesek behatolni. A gyorsan váltakozó impulzusoknak köszönhetően új, apró csatornák keletkeznek a bőrben, melyek egészen mély bőrrétegekig vezetnek. Az így létrejött mikrocsatornák milliszekundumok alatt nyílnak meg és záródnak be újra, így eresztik át a speciálisan pulzáló hatóanyagokat.


A meso| Beauty Therapy® tudományos alapja

A módszert két funkció kombinációja adja:  iontoforézis és porotáció

Az iontoforézis kihasználja a sejtközi útvonalakat. A hatóanyag bejuttatásához itt egy munkaelektródára (Roll-On) és egy ellenelektródára van szükség. Egyenáram segítségével a hatóanyag-molekulák pozitív vagy negatív iontöltéssel fognak rendelkezni, és a kezelt területen fellépő elektromos feszültség hatására behatolnak a bőrbe. A munkaelektróda (Roll-On), amely a bőrön helyezkedik el, ugyanolyan polaritással kell, hogy rendelkezzen, mint a hatóanyag, melyet a bőrbe juttatunk. A pozitív elektródában felépülő feszültség a pozitív ionokat a negatív elektróda irányába tereli (a kézen vagy a karon), és a bőrhatároló rétegen átjuttatja azokat.

Ha a töltés negatív, a folyamat fordított. Az elektródák polaritása (+/-) csak az iontoforézis során fontos. Iontoforézis során behatolási csatornákként főleg a verejtékmirigyek és szőrtüszők szolgálnak. Ez azért fontos, mivel a szaruréteg csak kis mértékben áteresztő. Az iontoforézis további transzportjelensége az elektro-ozmózis. Az elektro-ozmózis az anyagcserét a sejt áteresztő képességének rövid idejű módosulása által támogatja, melyet az áram idéz elő, így a töltéssel nem rendelkező részecskék is rendeltetési helyükre juthatnak.

A porotáció a sejteken áthatoló útvonalakat használja – a csatornák rövid ideig tartó megnyitását a sejthártyán, amely által a nagy hatóanyag-molekulák is mélyen a szövetbe juthatnak. A porotációhoz nem szükséges ellenelektróda és elektromosan töltött hatóanyagok vagy szállítófolyadékok (pl. gélek) sem.
A porotáció során az elektromos kisülések egy bizonyos voltszámmal rendelkeznek (feszültségkisülés: 30-35V mellett). Lehetőség van az intenzitás beállítására. Ez a bőr tulajdonságától függően 0-100% tartományban változhat. Az intenzitásnak mindig a bőr állapotához és a vendég érzékenységéhez kell igazodnia.
Az intenzitás beállítását minden kezelés során a vendég érzésének megfelelően kell elvégezni. Mindig alacsony fokozattal kezdünk (kb. 25%-tól), és az intenzitást az arcon kb. 55-75%-ig növeljük. A testen 80%-ig vagy e fölé.

Maximális biztonság

Az elektromos áramkör úgy van kialakítva, hogy maximális biztonságot nyújt úgy a vendég számára, mint a kezelést végző személynek. A hullámok speciális formájának, intenzitásának és időtartamának köszönhetően az elektromos impulzusok teljesen veszélytelenek. A Volt- vagy frekvenciaszint kívülről nem módosítható, és így a rendszer teljesen biztonságos. A bőr tehát alkalmazás során nincs kockázatnak kitéve, nem keletkeznek nemkívánatos mellékhatások.

Összefoglalás:

Kombinált rendszer a hatékony és gyors szállítás érdekében, ugyanakkor a folyamat a rövid elektromos impulzusoknak köszönhetően biztonságos.
A meso| Beauty Therapy® a legjobb segédeszköz passziv hatóanyag-molekulák bőrbe nem-invazív, gyors és biztonságos módon történő bejuttatására. Ezzel egyidejűleg javítja a bőr sejtjeinek regenerációs folyamatát.

Programok és kezelések

Minden testzónához különböző hatóanyag-kombinációk állnak rendelkezésre.

Ernyedtséggátló program Mesogel hatóanyagtartály 40ml
Egy ampulla 5 ml  
Anti-Aging program Mesogel hatóanyagtartály 20ml 
Egy ampulla 5 ml


Fontos: A hatóanyag tartályokat erősen bele kell csavarni a Roll-on egységre a súrlódásmentes kezelés biztosítása érdekében.

 

Ernyedtséggátló (Antiflaccidity) program


Az Antiflaccidity program két kozmetikai temék: Mesogél + Ampulla Vital-Firming kombinációján alapul.
Ezeket az alkalmazás időpontjában össze kell keverni feloldva az ampulla tartalmát a Mesogélben.

Mesogél Antiflaccidity
Ez az ideális közeg, amelynek alkalmazásával a rendszer elektromos impulzusai akadálytalanul illetve hatékonyságuk csökkenése nélkül érik el a testet, ezen kívül gondoskodik a jó bőrkontaktusról. Megkönnyíti a kozmetikai hatóanyagok bőrre történő felvitelét is.

Négy kozmetikai alkotóelem „hordozójaként” szolgál, melyek a kezelés során ernyedtséggátló hatást fejtenek ki:

Aszkorbinsav, amely legyőzi a bőr öregedésének jeleit. Az aszkorbinsav stimulálja a funkcionálisan öregedett emberi bőrben a fibroblasztok bioszintézisét, ahogyan ez a fiatal bőr fibroblasztjaiban végbemegy. Nagymértékű antioxidáns tulajdonságainak köszönhetően nagyon hatékony a szabad gyökök megkötésében.
Az organikus szilícium lassítja a kötőszövet proteinjeinek nem enzimes glükozilációs folyamatait, amely ezek lebomlását eredményezi. Beavatkozik az anyagcsere és a sejtosztódás szabályzásába. Segít megőrizni a kötőszövet szerkezetét.

Padina pavonica kivonat, amely az úgynevezett barna algából nyert hatékony kozmetikai termék. Hozzájárul a dermis mechanikus tulajdonságaihoz, és a bőrnek lágy tapintást, stabilitást és rugalmasságot biztosít. Tudományos kísérleti hisztomorfológiai adatok igazolják, hogy a Padina kivonat helyi alkalmazás esetén az epidermis tömegnövekedését és a dermis sejtközi szerkezetének sűrűségnövekedését eredményezi. Erős érzékenységet csökkentő hatást is kifejt.

Hialuronsav, amely helyi alkalmazás esetén gyógyító, kötöttségnövelő és regeneráló hatást fejt ki, és így hasznos az atrópiás ráncok korrekciója során.


Vital-Lifting

Alkalmazása azonnali simító és feszesítő hatást fejt ki a bőrre. Növényi eredetű proteinekből és poliszacharidokból áll, melyeknek együttesen jelentős a filmképző hatásuk. A víz elpárolgását követően összehúzódik a filmréteg, ami az azonnali feszesítő hatást magyarázza. Ugyanakkor a hidrolizált proteinek olyan aminosavak forrásait jelentik, amelyek segítik a bőrsejt aktivitását és a megújulási folyamatokat. A bőrön keletkező filmréteg nagyon hidrofil, amivel segíti a bőr nedvességtartalmának megőrzését, megakadályozza a bőr kiszáradását és segít megőrizni a bőr nedvességtartalmának egyensúlyát. Filmszerű szerkezetének köszönhetően segíti kitölteni és ezzel enyhíteni a ráncokat.

You are here